Ilmainen toimitus alkaen 20 €
2 - 5 arkipäivää
Trustpilot 4,5 / 5
Nopea toimitus 

Kookosöljy on kasviöljy, jota saadaan kookospähkinöistä ja joka toimii terveellisempänä korvikkeena tavalliselle ravintorasvalle, voille ja muille öljyille, joita käytetään ruoanlaitossa ja leivonnassa.

Mitä kookosöljy sisältää

Kookosöljyssä on runsaasti erityistä rasvatyyppiä, jota kutsutaan nimellä MCT, Medium Chain Triglycerids, tai keskipitkät rasvahapot. Nämä rasvat imeytyvät suoraan maksaan pilkkoutumatta sappisuolojen avulla, ja niillä on erityisiä ominaisuuksia. Tämän vuoksi MCT-rasvaa on käytetty kauan helposti saatavilla olevana rasvan lähteenä ruokintaletkuratkaisuissa.

Kookosöljyn luontaisesti korkea MCT-rasvojen määrä on tehnyt siitä suositun energianlähteen, ja yhä useammat treenaavat urheilijat ja terveystietoiset ihmiset ovat alkaneet nauttia MCT-rasvaa heti aamulla ja ennen treeniä – riippumatta siitä, noudattavatko he tiettyä ruokavaliota, kuten Raw Food- ja LCHF-ruokavaliota tai eivät.

Kookosöljyn edut

Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että kookosöljyllä voi olla myönteinen vaikutus painonpudotustavoitteiden saavuttamiseen. Kookosöljy voi muun muassa lisätä termogeneesiä ja rasvanpolttoa päivän aikana, kun taas kookosöljyn rasvalla vaikuttaisi olevan ruokahalua hillitseviä vaikutuksia.

Kookosöljy koostuu myös lauriinihaposta, joka muodostaa noin puolet kookosöljyn rasvasta ja on aine, joka edistää antiviraalisia, sieniä tuhoavia ja antimikrobisia vaikutuksia.

Se, että MCT-rasvan saanti aiheuttaa ketonien nopean vapautumisen, voisi vaikuttaa myönteisesti myös aivojen terveyteen ja toimintaan.

Miten kookosöljyä käytetään

Kookosöljyn sulamispiste on noin 25°C ja sitä voidaan käyttää monilla eri tavoilla: muun muassa terveellisempänä vaihtoehtona tavalliselle ravintorasvalle. Kookosöljyn eksoottinen maku ja tuoksu tekevät siitä loistavan ainesosan kastikkeisiin, jäätelöihin, smoothieihin ja jälkiruokiin. Testaa popcornien valmistamista Body Science Coconut Oil Extra Virgin -öljyssä saadaksesi kuitupitoisen ja kookoksen makuisen naposteltavan.

Lue lisää
Suodata
Lajittele
  • Lajittele

Suodatintasi vastaavia tuotteita ei ole saatavilla

Ilmainen toimitus
alkaen 20 €
Nopea toimitus
2 - 5 arkipäivää
Palautusoikeus
30 päivää
Uusi asiakas?