Ilmainen toimitus alkaen 20 €
2 - 5 arkipäivää
Trustpilot 4,5 / 5
Nopea toimitus 

Kurkuma, keltainen mauste, joka saadaan Curcuma longa -kasvin juuresta, tunnetaan voimakkaista tulehdusta estävistä ja antioksidanttisista ominaisuuksistaan. Sen aktiivinen yhdiste, kurkumiini, on ollut pitkään tutkimuksen kohteena erilaisten terveysvaikutusten vuoksi, mukaan lukien nivelten terveyden ja immuniteetin tuki.

Mikä on kurkuma?

Kurkuma on mauste, joka saadaan Curcuma longa -kasvin juuresta ja se kuuluu inkiväärikasveihin. Sen tunnusomainen kultainen väri ja maanläheinen maku ovat tehneet kurkumasta suositun ainesosan monissa Aasian ja Lähi-idän keittiöissä. Sen ainutlaatuisiin ominaisuuksiin kuuluu pääasiallinen aktiivinen yhdiste kurkumiini, joka antaa mausteelle sen värin ja tarjoaa monia terveyshyötyjä. Sen käyttö mausteena ruuanlaitossa lisäksi kurkumaa on pitkään käytetty perinteisessä lääketieteessä sen tulehdusta estävien ja antioksidanttisten ominaisuuksien vuoksi. Tutkimukset ovat myös tutkineet sen terveyshyötyjä, mukaan lukien tuki nivelten terveydelle, ruuansulatukselle ja yleiselle hyvinvoinnille.

Mihin kurkumaa käytetään?

Kurkuma on mauste, jolla on historia terveyttä edistävien ominaisuuksiensa vuoksi. Sen aktiivinen yhdiste, kurkumiini, antaa sille tulehdusta estäviä ja antioksidanttisia ominaisuuksia. Tutkimukset viittaavat siihen, että kurkumalla voi olla hyötyä nivelten terveydelle vähentämällä tulehdusta ja lievittämällä kipua. Sen antioksidantit voivat auttaa suojaamaan soluja vaurioilta ja edistämään terveellistä ikääntymisprosessia. Kurkuman on myös havaittu tukevan ruuansulatusta ja mahdollisesti vaikuttavan positiivisesti sydänterveyteen.

Kuinka paljon kurkumaa päivässä?

Oikean kurkuma määrän määrittäminen voi vaihdella yksilöllisen terveyden, terveystavoitteiden ja mahdollisten olemassa olevien lääketieteellisten tilojen mukaan. Yleensä päivittäinen annostus on noin 500-1000 milligrammaa kurkumiineja päivässä. On tärkeää huomata, että kurkumiinilla on alhainen biologinen hyötyosuus yksinään ja voi olla hyödyllistä valita lisäravinteita, jotka sisältävät mustapippuria tai rasvaa parantaakseen imeytymistä. Kurkumaa on saatavana sekä kapseleina, että jauheena.

Voiko kurkumasta aiheutua haittavaikutuksia?

Yleisesti ottaen kurkumaa pidetään turvallisena kohtuullisina määrinä kulutettuna joko ruokavalion osana tai lisäravinteena. Joillakin yksilöillä voi kuitenkin olla herkempiä reaktioita ja erilaisia vasteita lisäravinteille.

Lue lisää
Suodata
Lajittele
  • Lajittele
  • Tuotemerkit
5 Reviews
Suuriannoksinen ravintolisä, joka sisältää kurkumaa. 600 mg annosta kohti.
Body Science
€19.90
-10%
5 Reviews
Suuriannoksinen ravintolisä, joka sisältää kurkumaa. 600 mg annosta kohti.
€35.90 Normaali hinta: €39.80
-15%
5 Reviews
Suuriannoksinen ravintolisä, joka sisältää kurkumaa. 600 mg annosta kohti.
€50.90 Normaali hinta: €59.70
Ilmainen toimitus
alkaen 20 €
Nopea toimitus
2 - 5 arkipäivää
Palautusoikeus
30 päivää
Uusi asiakas?