Ilmainen toimitus alkaen 20 €
2 - 5 arkipäivää
Trustpilot 4,5 / 5
Nopea toimitus 

Glysiini

Aminohappo glysiini voi auttaa torjumaan stressiä ja väsymystä, parantaa unen laatua ja edistää lihaskasvua.

Mikä on glysiini?

Glysiini on yksi 20 aminohaposta, jotka yhdessä muodostavat proteiineja. Glysiini on ei-välttämätön aminohappo, mikä tarkoittaa, että elimistö voi tuottaa sen itse. Se on välttämätön monille eri toiminnoille elimistössä, mutta tunnetaan ehkä parhaiten positiivisesta vaikutuksestaan palautumiseen, väsymykseen ja univaikeuksiin.

Vaikutukset glysiinillä

Glysiini toimii signaalimolekyylinä keskushermostossa. Glysiinillä näyttää olevan rentouttava vaikutus hermostoon samalla kun se vastustaa hajottavaa kortisoli-hormonia. Tämä tuottaa myönteisen vaikutuksen nukahtamiseen ja unen laatuun, samalla kun se alentaa kehon stressitasoja. Tutkimukset osoittavat, että glysiinin käyttö voi torjua väsymyksen tunnetta. Runsas uni ja hyvä unen laatu ovat ratkaisevia kehon palautumiselle, erityisesti niille, jotka altistavat kehonsa stressille kovan ja säännöllisen treenin kautta.

Glysiinillä on myös todistettuja vaikutuksia kehon koostumuksen parantamiseen parantamalla kehon insuliiniherkkyyttä. Tämä johtuu sen kyvystä lisätä glukoosin käyttöä yhdistämällä glysiini hiilihydraattien kanssa. Kun molempia otetaan, verensokeri nousee huomattavasti vähemmän verrattuna pelkkään hiilihydraattien saantiin, samalla kun insuliinitasot eivät muutu. Tämä voi siten edistää sekä lihaskasvua että palautumista, koska glysiini auttaa glukoosia saavuttamaan lihassolut. Koska kreatiinin imeytymistä ohjaavat insuliinin ja glukoosin vaikutukset, glysiini voi lisäksi lisätä kreatiinin imeytymistä ja käyttöä elimistössä. Yhdistelmä hiilihydraatteja, glysiiniä ja kreatiinia voisi siksi edistää lihaskasvua enemmän verrattuna pelkkään kreatiinin saantiin, mikä on muuten yleinen yksittäinen lisäravinne.

Glysiini osallistuu myös maksan työhön sitomalla myrkkyjä. Elimistö tarvitsee suuria määriä glysiiniä, jotta maksa voi suorittaa tehokkaan detoksifikaation esimerkiksi kemikaalialtistumisen jälkeen. Glysiiniä voidaan myös käyttää suojaamaan munuaisia tiettyjen lääkkeiden sivuvaikutuksilta sekä suojaamaan maksaa alkoholin vaikutuksilta. Glysiiniä käytetään myös glutationin valmistukseen, antioksidanttiin ja tulehdusta ehkäisevään aineeseen ja se on tärkeää laadukkaan unen ja normaalin vireyden saavuttamiseksi päivän aikana. Glysiini on myös rakennusaine kollageenille, joka muodostaa kaikki sidekudoksen rakenteet, kuten rustot, nivelet, ligamentit, hiukset ja iho. Lisäksi glysiini voi torjua selkä- ja lihasjännityksiä, kouristuksia, tulehdusta ja haavan paranemista.

Glysiinin puute

Koska glysiini on osa proteiinia, sitä löytyy eläinperäisistä proteiineista, joita saamme ruokavaliosta. Useimmat proteiininlähteet sisältävät kuitenkin vain pienen määrän glysiiniä, lukuun ottamatta liivatea ja kollageenia. Normaali, eläinperäinen ruokavalio antaa elimistölle päivittäisen saannin noin 2 grammaa. Niillä, jotka noudattavat kasvipohjaista ruokavaliota, glysiinitasot voivat olla vieläkin alhaisemmat. Glysiinin puutteella voi olla haitallisia vaikutuksia erityisesti niille, jotka treenaavat kovaa ja säännöllisesti. Glysiinin puute voi johtaa ylikuormitettuun hermostoon, mikä puolestaan johtaa ylikuntoon ja huonoon palautumiseen.

Lisäravinteet glysiinin kanssa

Normaaleissa olosuhteissa elimistö voi valmistaa omaa glysiiniään, mutta stressin, kovan treenin, vamman tai sairauden sattuessa tarve voi kasvaa, mikä tekee glysiinilisästä kiinnostavan. Kasviperäistä ruokavaliota noudattaville se voi olla erityisen hyödyllinen. Merkittävän määrän glysiinin saamiseksi ei riitä pelkkä proteiinilisä, joten yksittäinen glysiinilisä on suositeltavaa. Yksittäinen glysiinilisä imeytyy nopeasti ja tehokkaasti elimistöön. Glysiinillä on hyvä ja luonnollisesti makea maku, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää makeuttajana ruuassa ja juomassa. Se kestää myös lämpökäsittelyä ja sopii siten hyvin leivontaan ja lämpimiin juomiin.

Milloin ja kuinka paljon glysiiniä tulisi ottaa?

Jos et ole aikaisemmin käyttänyt glysiiniä yksittäisenä lisäravinteena, suositellaan aloittavan noin 2 gramman (2000 mg) päivittäisellä annoksella ja lisäämään annosta asteittain. Parannetun palautumisen saavuttamiseksi treenin jälkeen suositellaan 3–5 gramman (3000–5000 mg) glysiinin saantia heti treenin jälkeen. Jos tavoitellaan parempaa unen laatua, suositellaan 5–10 gramman (5000–10000 mg) glysiinin saantia ennen nukkumaanmenoa. Stressin torjumiseksi suositellaan 3–5 gramman (3000–5000 mg) saantia 3–4 kertaa päivässä aterioiden yhteydessä.

Lue lisää
Suodata
Lajittele
  • Lajittele
  • Tuotemerkit
12 Reviews
Glysiinijauhe. Vegaaninen.
Body Science
€7.90
-12%
12 Reviews
Glysiinijauhe. Vegaaninen.
Body Science
€13.90 Normaali hinta: €15.80
-16%
12 Reviews
Glysiinijauhe. Vegaaninen.
Body Science
€19.90 Normaali hinta: €23.70
Ilmainen toimitus
alkaen 20 €
Nopea toimitus
2 - 5 arkipäivää
Palautusoikeus
30 päivää
Uusi asiakas?