Ilmainen toimitus alkaen 20 €
2 - 5 arkipäivää
Trustpilot 4,5 / 5
Nopea toimitus 

GABA:n rauhoittava vaikutus auttaa kehoa rentoutumaan ja estää hermosolujen yliaktiivisuutta.

Mikä on GABA?

GABA on lyhenne sanoista Gamma-Aminobutyric Acid ja se toimii keskushermoston inhiboivana välittäjäaineena. Inhiboiva välittäjäaine välittää signaaleja hermosolujen välillä ja hidastaa impulsseja hermosolusta toiseen, mikä johtaa rauhallisempaan toimintaan ja estää hermosolujen yliaktiivisuutta. GABA esiintyy luonnollisesti elimistössä, mutta sitä löytyy myös joistakin elintarvikkeista. Terveellisen elämäntavan ja terveellisen ruokavalion avulla keho pystyy huolehtimaan GABA:n tarpeesta muuntamalla glutamiinihappoa.

GABA:n vaikutukset

GABA auttaa rauhoittamaan hermoston aktiivisuutta estämällä hermosolua välittämästä tiettyjä signaaleja seuraavalle hermosolulle. Sen päätehtävä on varmistaa, että vain tarkoitettu hermosolu aktivoituu signaalista samalla kun viereistä hermosolua ei aktivoida. Tämä elimistössä tapahtuva prosessi tuottaa rauhoittavan vaikutuksen, mikä puolestaan edistää hyvinvointia parantamalla unen laatua ja antamalla tunteen rauhallisuudesta ja vähentyneestä stressistä.

GABA – uni ja liikunta

Kehon kyky toipua on keskeinen tekijä siinä, miten treenisi tuottaa tuloksia. Keho korjaa ja rakentaa lihaksia palautumisprosessin aikana. Jotta treeni olisi tehokasta ja tuottavaa, on varmistettava, että keho saa riittävästi laadukasta unta. Riittävä uni lisää stressinsietokykyä, parantaa keskittymiskykyä ja vähentää masennusriskiä. Univaikeudet ja lisääntynyt stressi vaikuttavat siten sekä henkiseen terveyteen, että kehon palautumiseen kielteisesti. Jos treenaat paljon mutta nukut huonosti, keholla on vaikeuksia toipua, mikä voi myös lisätä sairauksien ja muiden vaivojen riskiä. 

GABA:n puute

Pitkittyneen stressin, univajeen tai huonojen ruokailutottumusten seurauksena hermosto voi joutua epätasapainoon, mikä voi johtaa GABA-tasojen laskuun. GABA:n puutteeseen liittyvät oireet voivat ilmetä muun muassa lihasten jännityksenä, kouristuksina, heikkona muistina, päänsärkynä, mielialan vaihteluina, stressinä, levottomuutena, huonona unena ja uupumuksena.

Lisäravinteet GABA:n kanssa

Jos sinulla on vaikeuksia nukkua tai tunnet olevasi stressaantunut ja uupunut, voi se olla merkki GABA-puutoksesta. Ennen kuin kokeilet lisäravinnetta, on tärkeää tarkastella elämäntapojasi ja ruokailutottumuksiasi. Riittävä liikunta, uni ja terveellinen ruoka ovat usein avain tasapainoisten GABA-tasojen ylläpitämiseen.

Jos elät terveellisesti, mutta koet silti edellä mainittuja ongelmia, GABA-lisäravinne voi auttaa sinua. GABA-lisäravinteen käytön etuna on, että se palauttaa nopeasti epätasapainon elimistössä ja lievittää oireita, kuten stressiä, ahdistusta ja unettomuutta. GABA edistää myös unta ja vahvistaa sen laatua, mikä puolestaan parantaa palautumista. Käyttämällä lisäravinnetta voit parantaa sekä fyysistä, että henkistä terveyttäsi.

Lue lisää
Suodata
Lajittele
  • Lajittele
  • Tuotemerkit
Myydyin tuote
24 Reviews
Ruotsalaisvalmisteinen ravintolisä, joka sisältää 500 mg GABA:a kapselia kohti!
Body Science
€12.90
-11%
24 Reviews
Ruotsalaisvalmisteinen ravintolisä, joka sisältää 500 mg GABA:a kapselia kohti!
Body Science
€22.90 Normaali hinta: €25.80
-18%
24 Reviews
Ruotsalaisvalmisteinen ravintolisä, joka sisältää 500 mg GABA:a kapselia kohti!
Body Science
€31.90 Normaali hinta: €38.70
Ilmainen toimitus
alkaen 20 €
Nopea toimitus
2 - 5 arkipäivää
Palautusoikeus
30 päivää
Uusi asiakas?