Ilmainen toimitus alkaen 20 €
2 - 5 arkipäivää
Trustpilot 4,5 / 5
Nopea toimitus 

CLA tunnetaan siitä, että se edistää ravintoaineiden imeytymistä lihassoluihin rasvasolujen sijaan. Tuloksena on enemmän lihasmassaa ja vähemmän rasvaa kehossa.

Mitä CLA on?

CLA on lyhenne konjugoidusta linolihaposta (englanniksi Conjugated Linoleic Acid) ja se viittaa rasvahappojen seokseen linolihapon (monityydyttymättömän rasvahapon) rakenteen kanssa. CLA:ta on tutkittu eniten sen rasvaa polttavien ominaisuuksien vuoksi molekylaarisen PPAR-järjestelmän kautta, joka yhdistetään rasvanpolttoon, hormonisignalointiin, tulehduksiin sekä glukoosin ja rasvahappojen aineenvaihduntaan.

Ihmisillä tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet vaihtelevia tuloksia. Annokset, joilla on saavutettu konkreettisia tuloksia, ovat olleet 3200–6400 mg vuorokaudessa. Nykyään ei ole näyttöä siitä, että suuremmilla annoksilla olisi suurempi vaikutus.

CLA:n edut

CLA voi edistää rasvanpolttoa samalla, kun sillä voi olla jonkin verran ravintoaineita annostelevaa vaikutusta. Tällä tarkoitetaan sitä, että enemmän ravintoa menee lihassoluihin ja vähemmän rasvasoluihin, mikä on hyödyllistä painonnousussa. Yksi tutkimus on myös osoittanut rasvamassan vähenemisen ja lihasmassan lisääntymisen CLA:n nauttimisen myötä, kun ravinnosta on kohtalainen energiaylijäämä.

CLA:lla on myös antioksidanttinen vaikutus, sen on osoitettu alentavan kolesterolia ja estävän tulehdusta estämällä prostaglandiinien synteesin kehossa. Prostaglandiinitasojen väheneminen parantaa myös kehon kykyä vapauttaa rasvaa kehon rasvavarastoista, etenkin vatsan kohdalta.

Yhteenveto:

CLA sopii tiukkaa ruokavaliota noudattaville ja niille, jotka yrittävät lisätä painoa. CLA:n estävä vaikutus prostaglandiineihin voi auttaa rasvakudoksia vapauttamaan helpommin rasvahappoja, erityisesti vatsan ympärillä.

Lue lisää
Suodata
Lajittele
  • Lajittele
  • Tuotemerkit
8 Reviews
Body Science
CLA
€14.90
-10%
8 Reviews
€26.90 Normaali hinta: €29.80
-15%
8 Reviews
€37.90 Normaali hinta: €44.70
Ilmainen toimitus
alkaen 20 €
Nopea toimitus
2 - 5 arkipäivää
Palautusoikeus
30 päivää
Uusi asiakas?