Ilmainen toimitus alkaen 20 €
2 - 5 arkipäivää
Trustpilot 4,5 / 5
Nopea toimitus 

L-lysiini

Aminohappo lysiini on ratkaisevan tärkeä kehon kollageenin tuotannolle ja se edistää hiusten, ihon ja kynsien kiinteyttä. Lysiinillä on myös merkitystä rasvanpoltossa ja luuston normaalissa toiminnassa.

Mikä on l-lysiini?

Lysiini on välttämätön aminohappo, joka esiintyy kehon kollageenissa, proteiinissa, joka muodostaa solukudoksia. Koska lysiini on välttämätön aminohappo, keho ei pysty tuottamaan sitä itse, joten sen saaminen ravinnosta on ratkaisevan tärkeää. Lysiini on parhaiten tunnettu positiivisista vaikutuksistaan ihon, hiusten ja kynsien terveyteen.

Vaikutukset l-lysiinillä

Lysiini on tarpeen useissa tärkeissä kehon toiminnoissa, erityisesti proteiinien aineenvaihdunnan ylläpitämisessä. Lysiinillä on suuri merkitys kollageenin tuotannossa, joka on proteiini, joka antaa voimaa ja kiinteyttä hiuksille, iholle ja kynsille sekä edistää elastisuutta valtimoissa, suonissa, kapillaareissa ja kudoksissa. Lysiini auttaa myös kalsiumin imeytymisessä ja sillä on siten merkitystä luuston normaalissa toiminnassa. Lysiinin puute voi johtaa epävakaaan luustoon ja heikentyneeseen kalsiumin aineenvaihduntaan.

Lisäksi lysiini toimii aminohapon karnitiinin esiasteena, joka on ratkaiseva kehon rasvanpoltossa kykynsä vuoksi muuntaa rasva energiaksi. Lysiini näyttää myös voivan poistaa lyijyä ja muita raskasmetalleja kehosta, estää herpesviruksen kasvua ja parantaa haavojen paranemista.

L-lysiiniä löytyy pääasiassa eläinperäisistä proteiineista, eli elintarvikkeista, jotka ovat peräisin eläimistä. Ne, jotka saavat vähän proteiinia tai noudattavat kasvisruokavaliota, voivat olla vaarassa saada liian vähän lysiiniä. Lisäksi lysiini on lämpöherkkä ja voi vaurioitua kuumennettaessa, joten lisäravinne voi olla hyödyllinen. Lysiinin puute voi olla haitallista keholle ja voi aiheuttaa oireita kuten ärtymystä, keskittymisvaikeuksia, ruokahaluttomuutta, väsymystä, päänsärkyä, pahoinvointia, suun haavaumia, osteoporoosia ja hiustenlähtöä.

L-lysiini on luonnollinen muoto lysiinistä ja sitä löytyy useista lisäravinteista, erityisesti hiusten ja kynsien terveyttä edistävistä, koska se sisältyy luonnollisesti kehon kollageeniin. Lysiiniä löytyy myös EAA-lisäravinteista ja proteiinilisäravinteista. Lysiini vapaassa muodossaan tarjoaa etuna sen, että se imeytyy nopeasti, koska se ei kilpaile muiden aminohappojen kanssa imeytymisestä.

Milloin ja kuinka paljon l-lysiiniä tulisi ottaa?

Yleisesti ottaen on suositeltavaa saada vähintään 30 mg lysiiniä per painokilo joka päivä. Siksi suositeltu l-lysiinin lisäravinteen saanti on noin 0,8–3 grammaa (800–3000 mg) päivässä.

Lue lisää
Suodata
Lajittele
  • Lajittele
  • Tuotemerkit
2 Reviews
Elintärkeä aminohappo L-lysiini jauhemuodossa. Täydellinen bulkkituote sinulle, joka haluat luoda omia ravintolisiä.
Body Science
€11.90
-8%
2 Reviews
Elintärkeä aminohappo L-lysiini jauhemuodossa. Täydellinen bulkkituote sinulle, joka haluat luoda omia ravintolisiä.
Body Science
€21.90 Normaali hinta: €23.80
-16%
2 Reviews
Elintärkeä aminohappo L-lysiini jauhemuodossa. Täydellinen bulkkituote sinulle, joka haluat luoda omia ravintolisiä.
Body Science
€29.90 Normaali hinta: €35.70
Ilmainen toimitus
alkaen 20 €
Nopea toimitus
2 - 5 arkipäivää
Palautusoikeus
30 päivää
Uusi asiakas?