Ilmainen toimitus alkaen 20 €
2 - 5 arkipäivää
Trustpilot 4,5 / 5
Nopea toimitus 

Beetakaroteeni, joka on ylivoimaisesti yleisin ainesosa itseruskettavissa tableteissa ja kapseleissa, on monipuolinen ravintoaine, jolla on monia etuja. Se sekä suojaa auringolta että auttaa meitä ruskettumaan nopeasti. Mutta sen edut eivät lopu tähän: lue alta lisää beetakaroteenin kaikista ominaisuuksista niille, jotka haluavat saada hienon rusketuksen ja optimoida samalla terveytensä.

Mitä beetakaroteeni on?

Karotenoidit ovat ryhmä rasvaliukoisia ravintoaineita, joita esiintyy luonnollisesti kasveissa, levissä, sienissä ja joissakin bakteereissa. Karotenoidien päätehtävänä on toimia antioksidatiivisesti näissä organismeissa, mutta myös monissa tapauksissa suojata haitalliselta UV-säteilyltä.

Beetakaroteeni on tunnetuin karotenoideista ja sitä esiintyy luonnostaan muun muassa porkkanoissa ja lehtikaalissa.

Miten beetakaroteeni toimii?

Beetakaroteenia kutsutaan myös yleisesti nimellä provitamiini A, koska se on A-vitamiinin esiaste (retinoli) ja se muuttuu kehossa A-vitamiiniksi entsyymin beeta-karotiini-15-, 15-dioksigenaasi kautta. Toisin kuin puhdasta A-vitamiinilisää, beetakaroteenia ei voida yliannostella, koska ylimäärä varastoituu ihon rasvaan käyttöä odoteltaessa.

Ihonalaisessa rasvakudoksessa aine stimuloi myös ihon pigmentaatioprosessia, mikä saa meidät ruskettumaan nopeammin auringolle altistuessamme. Ihon ruskeaa väriä parantaa myös se, että molekyyli itsessään on oranssi väriltään, ja tämä näkyy ihon läpi, kun ylijäämä on riittävän suuri. On tärkeää pitää mielessä, että ylijäämän rakentuminen voi kestää jopa kolme kuukautta, joten ravintolisän nauttiminen on aloitettava pari kuukautta ennen kuin suunnittelet auringolle altistumista.

Antioksidatiivisen vaikutuksensa ansiosta beetakaroteeni suojaa kehoa vapailta radikaaleilta, erityisesti niiltä, joita muodostuu auringolle altistumisen yhteydessä. Tällä on pitkällä aikavälillä myönteisiä vaikutuksia ihon terveyteen ja se ehkäisee auringonotosta johtuvia ryppyjä ja oksidatiivista stressiä.

Beetakaroteenilla on runsaasti muitakin etuja, mukaan lukien:

  • Auttaa immuunijärjestelmää kestämään vilustumista.
  • Vähentää hämäräsokeuden ja muiden silmäsairauksien riskiä.
  • Edistää ihon terveyttä optimoimalla kehon A-vitamiinitasot.

Kuinka paljon beetakaroteenia pitäisi syödä?

Aineen imeytyminen riippuu sen lähteestä. Ihminen voi hyödyntää noin 5 % beetakaroteenista raakaravinnosta, noin 15 % keitettyjen vihannesten sisällöstä ja jopa 70 % ravintolisien sisällöstä.

Aineen päivittäinen suositeltu saanti on elintarvikeviraston mukaan 3–6 mg päivässä puutoksen välttämiseksi. Varastojemme täyttämiselle ja täydellisen rusketuksen saavuttamiseen ei todellakaan ole ylärajaa, koska ainetta ei voida yliannostella. Suurin riski suuresta beetakaroteenin yliannostelusta on, että kämmenet saattavat muuttua oransseiksi. Tämä vaikutus katoaa, kun annosta muokataan.

Saadaksesi hienon rusketuksen ja suojataksesi samalla ihoa UV-säteilyltä suositellaan yleensä 25–150 mg päivässä ravintolisien muodossa.

Kutsutaan myös aurinkotableteiksi

Myymiämme tuotteita voidaan kutsua myös aurinkotableteiksi. Aurinkotabletit on siis vain toinen nimitys tuotteille, joita tarjoamme. Nauttimalla näitä aurinkotabletteja voit hyödyntää niitä vitamiineja ja ravintoaineita, joita auringosta saa. Alla on aurinkotablettiemme valikoima. Jos sinulla on kysyttävää aurinkotableteistamme, voit aina ottaa meihin yhteyttä saadaksesi neuvoja. Asiantuntevan asiakaspalveluhenkilöstömme kautta voit saada apua mihin tahansa aurinkotabletteihin liittyvässä kysymyksessä. 

Yhteenveto

Beetakaroteeni on oikeutetusti suosittu ainesosa itseruskettavissa kapseleissa, jotka auttavat meitä ruskettumaan nopeammin suojaten samalla ihoa ja kehoa UV-säteilyltä ja vapailta radikaaleilta. Lisäksi aine varmistaa, että meillä on aina optimaaliset A-vitamiinitasot, mikä on elintärkeää monenlaisille elimistön prosesseille, mukaan lukien näkökyvylle. 

HUOM! Beetakaroteeni ei korvaa tavallista aurinkosuojaa. Suosittelemme aina suojaamaan ihoa oikealla aurinkosuojakertoimella UV-säteilylle altistuttaessa.

Lue lisää
Suodata
Lajittele
  • Lajittele
  • Tuotemerkit
9 Reviews
Luonnollisesti kaunis kesäiho – rusketu nopeammin ja tasaisemmin! Kun beetakaroteeni ei riitä!
XLNT Sports
€19.90
-12%
9 Reviews
Luonnollisesti kaunis kesäiho – rusketu nopeammin ja tasaisemmin! Kun beetakaroteeni ei riitä!
XLNT Sports
€34.90 Normaali hinta: €39.80
-16%
9 Reviews
Luonnollisesti kaunis kesäiho – rusketu nopeammin ja tasaisemmin! Kun beetakaroteeni ei riitä!
XLNT Sports
€49.90 Normaali hinta: €59.70
20 Reviews
Beetakaroteeni – Rusketu nopeammin ja hehku raikkaammin!
Body Science Wellness Series
€9.90
-15%
20 Reviews
Beetakaroteeni – Rusketu nopeammin ja hehku raikkaammin!
Body Science Wellness Series
€16.90 Normaali hinta: €19.80
-16%
20 Reviews
Beetakaroteeni – Rusketu nopeammin ja hehku raikkaammin!
Body Science Wellness Series
€24.90 Normaali hinta: €29.70
Ilmainen toimitus
alkaen 20 €
Nopea toimitus
2 - 5 arkipäivää
Palautusoikeus
30 päivää
Uusi asiakas?