Ilmainen toimitus alkaen 20 €
2 - 5 arkipäivää
Trustpilot 4,5 / 5
Nopea toimitus 

Tauriini

Tauriini on aminohappo, joka auttaa vesi-, mineraali-, energiataso- ja lihassupistusprosesseja säätelyssä.

Mikä on tauriini?

Tauriini on ei-välttämätön aminohappo, joka on merkittävä sydämen, luurankolihasten ja keskushermoston kannalta. Aminohappo sisältää rikkiä ja kuuluu niin kutsuttuihin aminosulfonihappoihin. Toisin kuin monet muut aminohapot, se ei ole osa proteiineja, vaan esiintyy vapaana muotona lihaksissamme ja kudoksissamme. Koska se on ei-välttämätön, elimistö voi tuottaa sen itse, eikä sen saanti ole siten riippuvainen ruokavaliosta. Tauriini osallistuu moniin energiankäyttöön ja lihastoimintoihin liittyviin prosesseihin.

Tauriinin vaikutukset

Koska tauriini ei ole proteiinien osa, sillä ei ole lihaksia rakentavaa vaikutusta kuten monilla muilla aminohapoilla. Siitä huolimatta sillä on useita muita tehtäviä kehossamme; se auttaa solujen suola-vesitasapainon toimintaa. Tauriinilla on kyky vetää puoleensa ja sitoa vettä, mikä edistää painetta lihaksissa, tunnetaan myös nimellä "pumppu". Tämä puolestaan ??johtaa lihasten korostumiseen. Tauriinia pidetään myös suorituskykyä parantavana apuvälineenä. Tutkimukset osoittavat nimittäin, että tauriini mahdollistaa lihasten kestämisen suuremman kuormituksen pidempään, mikä vaikuttaa positiivisesti sekä kestävyyteen että suorituskykyyn.

Tauriini säätelee kehon mineraalitasapainoa, mikä vaikuttaa sydämen sykkeeseen, varmistaen esimerkiksi, että kaliumin ja kalsiumin tasapaino on oikealla tasolla sydänlihaksen normaalia toimintaa varten. Mineraalien tasapaino vaikuttaa myös lihasten normaaliin toimintaan. Lisäksi tauriinilla on antioksidatiivisia ominaisuuksia, jotka suojaavat soluja vapailta radikaaleilta, jotka voivat syntyä raskaan treenin aikana. Vaurioiden ja hapettumisstressin torjumisen avulla se voi myös parantaa ja nopeuttaa lihasten palautumista treenin jälkeen. Tauriini edistää myös glykolyysin ja glykogeenin stimulointia, jotka säätelevät kehon energiaprosesseja. Tauriinilla on myös positiivinen vaikutus hormonaalisiin häiriöihin.

Lisäravinne tauriinin kanssa

Pääasiassa tauriinia löytyy eläinperäisistä elintarvikkeista ja sen määrä, jonka elimistö voi tuottaa itse, on riittävä kattamaan perustarpeet. On kuitenkin mahdotonta saada tarpeeksi suuria määriä tauriinia ruokavaliosta, jotta sillä olisi merkittävä vaikutus treeniin; siksi lisäravinne voi olla hyödyllinen. Kasvisruokavaliota noudattaville ihmisille lisäravinne voi myös olla hyödyllinen, erityisesti aktiivisesti treenaaville.

Tauriinia löytyy usein erilaisista energiajuomista, ennen treeniä (PWO) ja urheilujuomista, mutta sitä on myös saatavana erillisenä lisäravinteena, usein jauhemuodossa. Tauriini tuotetaan synteettisesti eikä härän virtsasta, mikä on yleinen väärinkäsitys.

Kuinka paljon tauriinia tulisi ottaa?

Eläinperäinen ruokavalio antaa keholle noin 120–130 mg tauriinia päivässä. Kasviperäinen ruokavalio tuottaa niin vähän kuin noin 17 mg päivässä, joten näille henkilöille voi olla tarpeen ottaa suurempia annoksia tauriinia. Lisäksi naiset tarvitsevat enemmän tauriinia kuin miehet. Parannetun kestävyyden saavuttamiseksi treenin aikana suositeltu annos on vähintään 1000 mg (1 gramma) tauriinia.

Lue lisää
Suodata
Lajittele
  • Lajittele
  • Tuotemerkit
Aminohappo tauriini kapselimuodossa
€14.90
-10%
Aminohappo tauriini kapselimuodossa
€26.90 Normaali hinta: €29.80
-15%
Aminohappo tauriini kapselimuodossa
€37.90 Normaali hinta: €44.70
3 Reviews
100 % tauriinia. Tauriini on luultavasti tunnetuin aminohappo sen jälkeen, kun siitä tuli perusainesosa useimmissa energiajuomissa.
Body Science
€9.90
-10%
3 Reviews
100 % tauriinia. Tauriini on luultavasti tunnetuin aminohappo sen jälkeen, kun siitä tuli perusainesosa useimmissa energiajuomissa.
Body Science
€17.90 Normaali hinta: €19.80
-14%
3 Reviews
100 % tauriinia. Tauriini on luultavasti tunnetuin aminohappo sen jälkeen, kun siitä tuli perusainesosa useimmissa energiajuomissa.
Body Science
€33.90 Normaali hinta: €39.60
Ilmainen toimitus
alkaen 20 €
Nopea toimitus
2 - 5 arkipäivää
Palautusoikeus
30 päivää
Uusi asiakas?