Ilmainen toimitus alkaen 20 €
2 - 5 arkipäivää
Trustpilot 4,5 / 5
Nopea toimitus 

Synefriini (synephrine) on pehmeämpi piriste, jonka on osoitettu lisäävän sekä energiankulutusta että rasvahappojen vapautumista rasvakudoksesta. Synefriinillä on myös ruokahalua hillitsevä vaikutus.

Mitä synefriini on?

Synefriiniä (englanniksi synephrine) saadaan sitrushedelmä pomeranssista (Bitter Orange). Se on appelsiinin kaltainen hedelmä, jolla on karvas maku. Kypsymättömien pomeranssihedelmien kuori sisältää synefriiniä ja yleensä käytetään Citrus Aurantium -puun hedelmiä.

Synefriinillä on heikosti stimuloiva vaikutus sympaattiseen hermostoon, joka aktivoituu paastossa ja liikunnan tai stressin aikana. Kun sympaattinen hermosto on aktivoitunut, olet pirteämpi, valppaampi ja keskittyneempi. Jopa näläntunne on pienempi ja sinulla on enemmän energiaa.

Solutasolla synefriini vaikuttaa erilaisiin reseptoreihin noradrenaliinin ja adrenaliinin (norepinefriinin ja epinefriinin) vapautumisen kautta. Reseptoreita on viisi erilaista: alfa 1 ja 2 sekä beeta 1, 2 ja 3. Tutkimukset ovat toistaiseksi osoittaneet, että synefriinillä on vaikutusta beeta 3:een sekä hieman vähemmän vaikutusta alfa 1:een ja 2:een.

Beeta 3 -reseptori lisää rasvahappojen vapautumista rasvakudoksesta ja parantaa myös perusaineenvaihduntaa (energiankulutus levossa). Alfa 1 -reseptorit sijaitsevat sekä keskushermostossa (aivot ja selkäydin) että ääreishermostossa (hermosäikeet kehossa). Keskushermostossa alfa 1:lla on stimuloiva vaikutus, joka yksinkertaisesti tekee meistä pirteämpiä ja valppaampia sekä parantaa keskittymiskykyämme. Ääreishermostossa alfa 1 on vastuussa kudoksen supistuksista. Alfa 2:lla on päinvastainen vaikutus kaikkiin alfa 1:n vaikutuksiin ja se toimii siten negatiivisena palautejärjestelmänä niin, että alfa 1 ei stimuloidu liikaa.

Ihmisillä on myös tehty tutkimuksia, joissa synefriinin on osoitettu lisäävän lämpövaikutusta (lisääntynyt energiankulutus) ravinnon saannin yhteydessä (TEF). Eräässä tutkimuksessa todettiin kuitenkin tämä vaikutus vain naisilla. Synefriinistä tehtyjen tutkimusten mukaan toksinen kynnys on erittäin korkea. Lepopulssi voi nousta hieman, vaikka verenpaine pysyy muuttumattomana. Synefriiniä pidetään erittäin turvallisena aineena, eikä se aiheuta lainkaan sivuvaikutuksia, joita muut piristeet voivat aiheuttaa.

Synefriinin (synephrine) edut ja sen asianmukainen käyttö

Synefriiniä pidetään erittäin turvallisena, eikä sillä ole samaa huomattavaa ja suoraa stimuloivaa vaikutusta kuin esimerkiksi kofeiinilla. Synefriinillä on pehmeämpi vaikutus ja se tarjoaa enemmän pitkäaikaista energiaa ja valppautta. Siksi synefriini voidaan loistavasti yhdistää kofeiinin kanssa hieman voimakkaamman synergisen vaikutuksen aikaansaamiseksi. Useimmat tutkimukset ovat osoittaneet, että perusaineenvaihdunta on lisääntynyt tällä yhdistelmällä (samalla, kun sitä pidetään täysin turvallisena).

Huomaa, että Ruotsin elintarvikeviraston mukaan lisäravinteissa, joissa on sekä synefriiniä että kofeiinia, ei saa myydä Ruotsissa.

Synefriinillä on myös osoitettu olevan voimakas yhteisvaikutus bioflavonoidien naringiinin ja hesperidiinin kanssa. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että perusaineenvaihdunta kasvoi 65 kcal:lla, kun synefriiniä oli nautittu 50 mg. Kun synefriiniä nautittiin naringiinin ja hesperidiinin kanssa, perusaineenvaihdunta lisääntyi 183 kcal:lla lumelääkkeellä (mitattuna alle 75 min nauttimisen jälkeen).

Rasvaa polttavan vaikutuksen lisäksi synefriinillä on myös ruokahalua hillitsevä vaikutus, mikä tekee siitä hyvin painonpudotukseen/dieettiin sopivan.

Yhteenveto:

Synefriini (synephrine) sopii niille, jotka haluavat lisätä rasvanpolttoa ilman piristävää vaikutusta, jota esimerkiksi kofeiini aiheuttaa. Synefriini sopii myös hyvin nautittavaksi dieetin alussa ruokahalua hillitsevien ominaisuuksiensa ansiosta.

Lue lisää
Suodata
Lajittele
  • Lajittele
  • Tuotemerkit
32 Reviews
Ravintolisä, joka sisältää puhdasta synefriiniä synefriinihydrokloridina.
JACKED
€9.90
-10%
32 Reviews
Ravintolisä, joka sisältää puhdasta synefriiniä synefriinihydrokloridina.
€17.90 Normaali hinta: €19.80
-16%
32 Reviews
Ravintolisä, joka sisältää puhdasta synefriiniä synefriinihydrokloridina.
€24.90 Normaali hinta: €29.70
-11%
Suuriannoksinen ravintolisä D3-vitamiinilla (vegaaninen). Peräti 50 ?g D-vitamiinia kapselia kohti, mikä vastaa 1000 % DRI:tä. Kasviskapseli.
€31.90 Normaali hinta: €35.80
Ilmainen toimitus
alkaen 20 €
Nopea toimitus
2 - 5 arkipäivää
Palautusoikeus
30 päivää
Uusi asiakas?