Ilmainen toimitus alkaen 20 €
2 - 5 arkipäivää
Trustpilot 4,5 / 5
Nopea toimitus 
December Deals päättyy 2 päivää ja 07:34:29 päästä

Lihaskuntovasara

Lihaskuntovasaran avulla saat suurten ja pienten lihasryhmien kipeät lihakset palautumaan nopeasti – myös alueilta, joihin voi olla muuten vaikea päästä.

Lihaskuntovasaran käyttäminen 

Lihaskuntovasara voi auttaa treenin jälkeen aristavia ja särkeviä lihaksia. Mutta kuinka sitä käytetään? Lataat akun, liität haluamasi hierontapään (lisää hierontapäistä löytyy alla) ja käynnistät koneen halutulla voimakkuudella. Sen jälkeen siirrät konetta hitaasti hierottavan lihasryhmän yli. Voit myös pysähtyä lyhyeksi aikaa tiettyjen triggeripisteiden ja solmukohtien päälle niin, että nämä alueet saavat vähän ylimääräistä hierontaa. Lihaskuntovasaran kova pyörivä liike turruttaa hermoja, jolloin voit päästä syvemmälle kipua tuntematta.Tällä tavoin sidekudosta stimuloidaan tehokkaasti. Lihaskuntovasaran käyttötapa määräytyy haluamasi hieronnan mukaan. Yleisesti ottaen lihaskuntovasara on sekä yksinkertainen että turvallinen käyttää. Lisätietoja turvallisuudesta ja asianmukaisesta käytöstä löytyy alta. 

Paras lihaskuntovasara 

Parhaan lihaskuntovasaran valinta juuri omiin tarkoituksiin voi olla vaikeaa. Ominaisuudet laadusta ja materiaaleista teknisiin ominaisuuksiin eroavat suuresti markkinoilla . Akku- tai johtomalli, akun käyttöikä, latausaika, iskujen määrä minuutissa, voimakkuustasojen määrä, iskusyvyys ja mukana tulevat varusteet ovat kaikki tärkeitä huomioitavia näkökohtia. Alla käymme läpi lihaskuntovasaran kaikki osat ja annamme suosituksemme siitä, mitä todella hyvältä lihaskuntovasaralta vaaditaan. 

Akku

Todella hyvässä lihaskuntovasarassa tulisi olla korkealaatuinen ladattava litiumakku, jonka akunkesto on hyvä. Jotta vasaraa ei tarvitse ladata eri lihasryhmien välillä, suositellemme vähintään kahden tunnin käyttöaikaa keskiasetuksella. Halvoissa malleissa käyttöaika voi olla vain 15–30 minuuttia, kalleimmissa jopa 6–8 tuntia asetuksesta riippuen. Kun akunkesto on pidempi, sinun ei tarvitse ladata konetta yhtä usein: ja kalliimmat versiot voivat kestää normaalikäytössä jopa viikon, ennen kuin ne on ladattava.

 Nopeus (iskua minuutissa) 

Lihaskuntovasaroiden moottorimallit vaihtelevat, mutta kaikki tarjoavat eri nopeuksia. Halutun nopeuden voi usein asettaa jopa suoraan työkaluun. Todella hyvässä lihaskuntovasarassa on oltava tehokas moottori, joka pystyy tuottamaan 3500–3200 pyörähdystä minuutissa (rpm), jotta palautumisesi olisi hyvä. Säädettävällä rpm:llä löytyy juuri se taso, joka tuntuu hyvältä keholle, ja nopeuden voi säätää itselle sopivaksi.

Mukana toimitetut lisävarusteet 

Markkinoilla olevat paremmat lihaskuntovasarat sisältävät yleensä useita lisävarusteita, joita voi käyttää kehon eri lihaksissa. Luotipäätä käytetään yleensä vain tiettyjen solmujen ja triggeripisteiden hierontaan, kun taas haarukkaa voi käyttää lihasryhmän ympärillä, kuten selkärankaa pitkin tai niskan päällä. Klassinen pallo on hyvä alku aloittelijalle, koska se jakaa hierontaa suuremmalle pinnalle ja on valmistettu vaahtokumista, joka on keholle hieman hellempi. Pallo on mukava hierontapää, joka sopii hieman rauhallisempaan hierontaan kehon suurilla pinnoilla. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on mukana usein litteä pää pienempien lihasryhmien intensiiviseen hierontaan. Markkinoilla on myös muita työkaluja, joista jokaisella on ainutlaatuinen käyttötarkoitus

Äänitaso 

Hyvän lihaskuntovasaran tulisi olla sekä voimakas että hiljainen samanaikaisesti. Alhaisen melutason avulla voit rentoutua parhaalla mahdollisella tavalla ja samalla hoitaa tehokkaasti kipeitä lihaksia. Makuuhuoneen taustamelu saa suositusten mukaan olla yleensä enintään 25 desibeliä optimaalisen unen saavuttamiseksi, kun taas hiljaisen kirjaston melutaso on usein jopa 45 desibeliä. Hyvä ja hiljainen lihaskuntovasara tuottaa yleensä noin 35 desibeliä, jolloin sitä voi pitää miellyttävänä äänen suhteen. 

Paino 

Jotta lihaskuntovasaraa voi käyttää pitkään kärsimättä käsivarsien väsymisestä, suosittelemme lihaskuntovasaraa, jonka paino on pieni suhteessa kilpailijoihin. Pieni paino helpottaa myös lihaskuntovasaran viemistä kuntosalille, koska sitä on helppo kuljettaa repussa ilman liian suurta kantorasitusta. Mutta varo – monissa tapauksissa paino liittyy suoraan sekä materiaaleihin että akun kapasiteettiin. Selvästi liian kevyen lihaskuntovasaran käyttöaika voi pahimmassa tapauksessa olla huonompi tai se on voitu valmistaa halvemmista materiaaleista. Etsi huolellisesti hyvä tasapaino painon ja laadun välillä omien odotustesi mukaan.

Onko lihaskuntovasara vaarallinen? 

Lihaskuntovasara on erinomainen työkalu kehon eri osien nopeampaan palautumiseen kovan treenin jälkeen ja oikein käytettynä täysin vaaraton. Joitakin asioita on kuitenkin pidettävä mielessä: lihaskuntovasaraa ei saa koskaan käyttää vaurioituneisiin kehonosiin, kuten vioittuneisiin niveliin ja nivelsiteisiin tai vaurioituneisiin lihaksiin. Työkalua ei myöskään saa käyttää, jos se sattuu, tai liian kauan samassa kohdassa. Hiero särkeviä lihaskiinnikkeitä varovasti ja pidä lihaskuntovasara liikkeessä koko ajan kuunnellen tarkasti kehosi signaaleja. Sinun pitää pystyä hieromaan syvälle lihaksiin ilman, että kipu muuttuu liian voimakkaaksi. Jos hieronta alkaa sattua liikaa, vaihda aluetta tai keskeytä hoito joksikin aikaa

 Kannattaa kostaa halpa lihaskuntovasara? 

Näin suositusta työkalusta on varmasti tullut vastasin lukuisia halpoja versioita verkossa. Pintapuolisesti ne näyttävät tekevän saman kuin kalliimmat variantit – mutta mikä erottaa halvan lihaskuntovasaran kalliimmasta? Sen lisäksi, että kalliimman valmistuksessa käytetyt materiaalit ovat useammin laadukkaampia (ja siten myös kestävämpiä pitkällä aikavälillä), akun käyttöaika voi olla kohta, joka eroaa huomattavasti. 

Hyvissä lihaskuntovasaroissa on korkealaatuinen litiumakku, jota tarvitsee ladata harvoin, kun taas halvemmat hierontapistoolit on usein rajoitettu noin 20 minuutin käyttöön, ennen kuin ne on ladattava uudelleen – usein monen tunnin ajan. Itse litiumakkuihin liittyy tunnetusti myös vaara, ja halvemmat litiumakut saattavat syttyä palamaan tai räjähtää – sitähän maailma on saanut kokea kaikessa matkapuhelimista sähköskoottereihin viimeisen vuosikymmenen aikana. Tämän vuoksi on tärkeää valita lihaskuntovasara tuotemerkiltä, jonka tunnet, kun on aika tehdä hankinta – silloin tiedät, että saat korkealaatuisen tuotteen. 

Halvan lihaskuntovasaran moottori on usein huonompilaatuinen, mikä johtaa vähemmän tehokkaaseen hierontaan ja korkeampiin melutasoihin. Hieronta lihaskuntovasaralla, josta lähtee kovaa ja vaihtelevaa ääntä, on tuskin rentouttava hetki. Korkealaatuisen lihaskuntovasaran tehokkaamman moottorin avulla saat hiljaisemman ja samalla syvemmän ja tehokkaamman hieronnan, joka johtaa parempaan palautumiseen. 
Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä laadun lisävarusteiden valmistajien välillä erottaa tarvikkeista. Paremmassa lihaskuntovasarassa on korkealaatuisia lisävarusteita, ja usein mukana hyvä säilytyslaukku. Oikealla säilytyksellä voit huolehtia työkalustasi parhaalla mahdollisella tavalla, jotta se voi antaa sinulle iloa, rentoutumista ja toipumista monien vuosien ajan. 

Yhteenveto 

Lihaskuntovasara on työkalu, ja kuten mikä tahansa muukin työkalu, se tarjoaa pitkän käyttöiän ja kätevän käytön, jos valitset alusta alkaen oikean mallin. Sen avulla voit hieroa aristavia lihaksia todella syvältä treenin jälkeen. Kun sijoitat lihaskuntovasaraan, teet sijoituksen koneen lisäksi myös terveyteesi. MM Sportsilta löydät lihaskuntovasaroita useilta valmistajilta, aina edulliseen hintaan! 

Lue lisää
Suodata
Lajittele
  • Lajittele
  • Tuotemerkit
11 Reviews
Paineaaltoon perustuva lihashuoltovasara on apuväline, jolla voidaan hoitaa treenikipua, nopeuttaa palautumista, edistää lihasten kasvua, lievittää kipua jne. Se sopii niille, jotka haluavat optimoida treeninsä tai joilla on ongelmia jäykkyyden ja va
MM Sports
€249.90
Ilmainen toimitus
alkaen 20 €
Nopea toimitus
2 - 5 arkipäivää
Palautusoikeus
30 päivää
Uusi asiakas?