Ilmainen toimitus alkaen 20 €
2 - 5 arkipäivää
Trustpilot 4,5 / 5
Nopea toimitus 

Vaahtorulla eli foam roller, jota kutsutaan myös joogarullaksi tai hierontarullaksi, on hyvin monipuolinen hierontaväline, joka on viime aikoina kasvattanut valtavasti suosiotaan. Treenirullan muotoilu mahdollistaa lukuisat hyvä harjoitukset, joiden ensisijaisena tarkoituksena on venyttää tai hieroa eri ruumiinosia. Se on erityisen hyödyllinen näinä aikoina, jolloin kotiharjoittelu on suosittua.

Mikä vaahtorulla on?

Vaahtorullia on saatavana monissa koissa ja malleissa. Yhteistä niille kaikille on, että ne on aina, kuten nimestäkin voi päätellä, valmistettu vaahtokumista, ja niissä on ydin, joka on kovaa muovia tai puuta. Selkärullia on saatavana eri koissa pienistä suuriin, ja ne soveltuvat eri ruumiinosien käsittelyyn.

Väline on uskomattoman tehokas tapa harjoittaa koko kehoa ja hieroa niitä ruumiinosia, joihin ei muutoin helposti ylety, kuten selkää ja lannerankaa. Vaahtorullat ovat yksinkertaisesti loistava tapa saada jännittyneet lihakset rentoutumaan.

Vaahtorullaharjoitukset

Vaahtorullalla voit itse suorittaa ihanaa ”foam rolling” -syvähierontaa, mutta on tärkeää, että käytät sitä oikein! Kun käytät joogarullaa, sinun tulee hengittää rauhallisesti ja tasaisesti, olla mahdollisimman rentona ja käyttää omaa painoasi vastuksena. Rullaa hitaasti edestakaisin pitäen rullaa aristavan ruumiinosan alla.

Takareidet

Suosittu harjoitus on laittaa rulla takareiden alle ja rullata sitten kehoa hitaasti edestakaisin vaahtorullan yli. Käytä jalkaasi ja toista säärtä tukena.

Alaselkä

Aseta vaahtorulla alaselän alle ja käytä molempia sääriä rullataksesi kehoa edestakaisin. Pidä keho luonnollisessa asennossa ja rentoutuneena, ja anna ruumiinpainosi ja rullan tehdä työ.

Muut kehon osat

Jos haluat hieroa muita kehon osia, laita vain aristava kehon osa vaahtorullan päälle, ja rullaa kehoa edestakaisin.

Toista harjoitukset, kunnes tunnet jännityksen helpottavan. Alussa saattaa tuntua kipua, mikä johtuu jännittyneistä ja aristavista lihaksista. Mitä enemmän rullaat varovasti, sitä enemmän lihasjumit aukeavat. Käsittelyn ei tulisi kuitenkaan koskaan sattua niin paljon, ettet voi rentouttaa kehoa normaalisti.

Vaahtorullan edut

Vaahtorullan käyttötapoja on useita: hieronnan lisäksi sitä voidaan käyttää myös tasapainoharjoitteluun! Ole kuitenkin varovainen ja varmista, ettei lähellä ole mitään, mihin voit pudota. Internetistä löytyy helposti useita erilaisia tasapainoharjoituksia. Kokeile erilaisia!

Erilaiset vaahtorullat

Markkinoilla on useita erityyppisiä vaahtorullia, jotka eroavat toisistaan sen mukaan, mihin niitä käytetään. Lue lisää täältä löytääksesi omaan käyttötarkoitukseesi sopivan vaahtorullan.

Tasainen vaahtorulla (flat foam roller)

Tasaista vaahtorullaa voidaan käyttää lihasten kevyeen hierontaan. Rullan tasaisen pinnan ansiosta se rullaa tasaisesti lihaskiinnikkeiden yli ja jakaa hieronnan tehon tasaisesti selän kohdalla. Tämä malli sopii hyvin aloittelijoille tai niille, joilla on kevyttä lihasjäykkyyttä.

Kuvioitu vaahtorulla (trigger roller)

Kuvioitu vaahtorulla on hierontarulla, jossa on “nyppyjä” (engl. triggers). Tämäntyyppinen joogarulla keskittää hieronnan voiman nyppyihin, ja näin voidaan antaa voimakkaasti särkeville lihaskiinnikkeille (engl. trigger points) syvähierontaa. Se sopii hyvin niille, jotka ovat tottuneita vaahtorullan käyttäjiä tai jotka pitävät hieman voimakkaammasta hieronnasta.

Pieni vaahtorulla

Pieni vaahtorulla sopii hyvin pienten lihaskiinnikkeiden ja lihasryhmien täsmähoitoon. Tämäntyyppinen vaahtorulla sopii kätevästi treenikassiin tai säilytettäväksi kotona. 

Yhteenveto:

Vaahtorulla on monipuolinen väline, joka kaikilla kuntoilijoilla tulisi olla kotona! Siitä voi olla suuri apu venähdyksissä ja se tuntuu uskomattoman ihanalta aristavien lihasten tai treenin jälkeen särkevien lihasten käsittelyssä. Tuotevalikoimastamme löydät erilaisia vaahtorullia kaikkiin käyttötarkoituksiin.

Lue lisää
Suodata
Lajittele
  • Lajittele

Suodatintasi vastaavia tuotteita ei ole saatavilla

Ilmainen toimitus
alkaen 20 €
Nopea toimitus
2 - 5 arkipäivää
Palautusoikeus
30 päivää
Uusi asiakas?