Ilmainen toimitus t.o.m. 31/8
2 - 5 arkipäivää
Trustpilot 4,5 / 5
Nopea toimitus 
Koti / Blogi /

Askelkyykky – Tekniikka ja vinkit

Askelkyykky tai lunges englanniksi on erittäin hyvä perusharjoite, joka vahvistaa ja muokkaa alavartaloa. Tämä jalkaharjoitus keskittyy pääasiassa aktivoimaan etureisiä, takareisiä, pakaralihaksia ja pohjelihaksia. Askelkyykky parantaa myös tasapainoa ja vakautta aktivoiden keskivartalon lihakset. Suorittamalla askelkyykkyjä eri suuntiin, kuten eteenpäin, taaksepäin tai sivulle, voit vaihdella harjoittelua ja keskittyä tiettyihin lihasryhmiin. Voit sisällyttää askelkyykyt sekä voimaharjoitusohjelmiin, että korkean intensiteetin intervalliharjoituksiin ja niitä voidaan suorittaa kehonpainolla tai lisäpainoilla kuten käsipainoilla, kahvakuulilla tai tankopainoilla lisääntyneen intensiteetin saavuttamiseksi.

Askelkyykky tekniikka

Oikean tekniikan varmistamiseksi askelkyykyissä on useita asioita, joita on otettava huomioon – muun muassa vakaan lähtöasennon, neutraalin selkäasennon koko liikkeen ajan sekä hallitun liikkeen eteen- ja taaksepäin. Alla autamme sinua suorittamaan askelkyykkyjä turvallisesti välttääksesi vammoja:
  • Lähtöasento: Seiso jalat lantionlevyisessä asennossa ja pidä käsipaino kummassakin kädessä sivuilla tai aseta kädet lantiolle tasapainon saavuttamiseksi. Pidä rinta ylhäällä ja katse eteenpäin.
  • Säilytä neutraali selkä: Pidä selkä suorana ja neutraalissa asennossa koko liikkeen ajan välttääksesi ylikuormitusta. Aktivoi keskivartalon lihakset vartalon stabiloimiseksi.
  • Hallittu askel eteenpäin: Ota iso askel eteenpäin toisella jalalla ja laske keho kohti maata koukistamalla molemmat polvet. Etumaisen polven tulisi olla linjassa jalan kanssa ja takimmaisen polven lähes koskettaa maata. Yritä pitää paino tasaisesti jaettuna molempien jalkojen välillä.
  • Pidä ylävartalo pystyssä: Vältä ylävartalon kallistamasta eteenpäin tai taaksepäin liikkeen aikana. Pidä rinta ylhäällä ja katse eteenpäin pitääksesi tasapainon ja oikean tekniikan.
  • Tasainen ja hallittu tahti: Suorita liike tasaisessa ja hallitussa tahdissa. Työnnä etummaisella jalalla takaisin lähtöasentoon. Toista toisella jalalla ja vaihda vuorotellen oikean ja vasemman jalan välillä.

Lihakset, joita harjoitat askelkyykyn aikana

Askelkyykky on tehokas harjoitus, joka aktivoi useita suuria lihasryhmiä samanaikaisesti. Etupäässä aktivoituvat lihakset ovat etureidet, takareidet ja pakaralihakset. Lisäksi treenataan pohjelihaksia, sekä keskivartalon stabiloivia lihaksia, jotka auttavat ylläpitämään tasapainoa liikkeen aikana. Askelkyykky on erinomainen tapa parantaa voimaa, vakautta ja lihaskontrollia, samalla kun sitä voidaan soveltaa painojen avulla tai eri variaatioilla intensiteetin tai harjoittelun tavoitteiden saavuttamiseksi.

Haluatko löytää lisää inspiraatiota ruokavalioon ja harjoitteluun? Tutustu joihinkin alla olevista artikkeleistamme:

Bulgarian Split Squat – Tekniikka ja vinkit

Preacher curl – Tekniikka ja vinkit

Lat pulldown – Tekniikka ja vinkit

Ilmainen toimitus
t.o.m. 31/8
Nopea toimitus
2 - 5 arkipäivää
Palautusoikeus
30 päivää
Uusi asiakas?