Ilmainen toimitus alkaen 20 €
2 - 5 arkipäivää
Trustpilot 4,5 / 5
Nopea toimitus 
Koti / Blogi /

Flyes käsipainoilla – Tekniikka ja vinkit

Flyes, flyes käsipainoilla penkillä tai makuulla rintaflyes on rinta- ja hartialihaksia eristävä harjoitus. Flyes harjoitukset auttavat lisäämään lihasmassaa ja määrittelemään rintaa ja hartioita – samalla kun harjoitus täydentää muita rintaharjoituksia kuten penkkipunnerrusta. Flyes käsipainoilla suoritetaan käsipainoilla, mutta ne voidaan suorittaa myös kaapelilaitteella tai laitteessa.

Flyes käsipainoilla tekniikka

Suorittaessa flyesit käsipainoilla on tärkeää säilyttää hyvä tekniikka koko harjoituksen ajan. Pidä vakaa asento penkillä tai lattialla, säilytä neutraali selkäasento koko liikkeen ajan ja hallitut liikkeet käsillä ylös ja alas. Alla olevat vinkit voivat auttaa sinua suorittamaan flyesit käsipainoilla turvallisesti ja välttämään vammoja:
  • Lepoasento: Makaa penkillä tai lattialla käsipaino kummassakin kädessä. Pidä jalat tukevasti lattialla ja kädet ojennettuina suoraan rinnan yläpuolella kämmenet toisiaan vasten.
  • Neutraali selkä: Pidä selkä suorana ja neutraalissa asennossa koko liikkeen ajan välttääksesi ylikuormitusta.
  • Hallittu liike: Laske käsivarsia sivuille hieman kyynärpäät taipuneina, kunnes ne ovat linjassa hartioiden kanssa tai hieman alempana. Pidä pehmeä taivutus kyynärpäissä välttääksesi nivelten yliojentumista.
  • Ylöspäin liike: Paina käsivarsia takaisin ylös aloitusasentoon supistamalla rintalihaksia. Vältä käsipainojen kohtaamista rinnan yläpuolella, jotta vältät hartioiden ylikuormitusta.
  • Tasainen ja hallittu tahti: Suorita liike tasaisella ja hallitulla tahdilla ja vältä painojen heiluttamista. Keskity tuntemaan ja työskentelemään rintalihaksilla koko liikkeen ajan.

Lihakset, joita treenataan suorittaessa flyesit käsipainoilla

Flyesit käsipainoilla on eristävä harjoitus, joka keskittyy rintalihasten treenaamiseen. Flyesien aikana aktivoituu pääasiassa suuri rintalihas (pectoralis major), joka ulottuu rinnan etupuolelle. Vinot kohdistuvat erityisesti rintalihasten ulko-osaan ja auttavat luomaan leveämmän ja määritellymmän rintakehän. Lisäksi hartioiden lihakset ja käsivarsien ojentajat osallistuvat liikkeen vakauttamiseen ja avustamiseen. Keskityttyään rintalihaksiin, flyesit on tehokas harjoitus lihasmassan lisäämiseksi ja rinnan määrittelemiseksi.

Haluatko löytää lisää inspiraatiota ruokavalioon ja harjoitteluun? Tutustu joihinkin alla olevista artikkeleistamme:

Lat pulldown – Tekniikka ja vinkit

Pec Deck – Tekniikka ja vinkit

Kyykky – Tekniikka ja vinkit

Ilmainen toimitus
alkaen 20 €
Nopea toimitus
2 - 5 arkipäivää
Palautusoikeus
30 päivää
Uusi asiakas?