Ilmainen toimitus alkaen 20 €
2 - 5 arkipäivää
Trustpilot 4,5 / 5
Nopea toimitus 
-16%

XLNT Sports 3 kpl Vegaaninen D-vitamiini

Koko: 100 Kapselia x 3
Suuriannoksinen ravintolisä D3-vitamiinilla (vegaaninen). Peräti 50 ?g D-vitamiinia kapselia kohti, mikä vastaa 1000 % DRI:tä. Kasviskapseli.
44.90
53.70
+
2 - 5 arkipäivää Muistuta minua
 • Kuvaus
 • Sisältö

Kuvaus

Vitamin D3 Vegan – vegaaninen D-vitamiini jäkälästä

D-vitamiinilisä, joka sisältää kasviperäistä auringonpaistevitamiinia, jolla sama korkea biosaatavuus kuin eläinperäisillä lähteillä. Uutettu kestävästä kasvijäkälälähteestä.

 • 100 % vegaaninen D-vitamiini.
 • Kasvipohjainen D3-vitamiini.
 • 50 g/ vuorokausiannos (2000 IE).
 • 100 kasviskapselia pakkausta kohti.
 • Valmistettu Ruotsissa.

Maantieteellisen sijaintimme vuoksi D-vitamiinilisä on yksi Pohjoismaiden käytetyimmistä vitamiinilisistä. D-vitamiinia sisältäviä ravintolisiä on saatavana useissa eri muodoissa ja eri vahvuuksilla, ja ne ovat tärkeä lisä talvella. Suurin osa kaikista D-vitamiinia sisältävistä ravintolisistä on eläinperäisiä, ja tulevat joko kalasta tai ne uutetaan lampaanvillasta. Vaikka voimme olla montaa mieltä siitä, voiko vegaani käyttää lampaanvillaa, useimmat eivät halua käyttää tuotetta, koska kapseli on yleensä eläinperäinen.

XLNT Sports Vegan Vitamin D on ravintolisä vegaanisella D3-vitamiinilla, joka on peräisin jäkälästä. Jäkälät ovat lyhyesti sanottuna yhdistelmä leviä ja sieniä, jotka elävät symbioosissa. Kuten kaikki kasvit, myös jäkälät tuottavat D-vitamiinia auringonsäteiden osuessa niihin, mutta muista kasveista poiketen jäkälät ovat ainoita kasveja, jotka tuottavat D3-vitamiinia (kolekalsiferoli). Toisin sanoen vitamiinin muotoa, joka imeytyy helpoimmin elimistöön. Jos halutaan paras D-vitamiini vegaaneille, kannattaa ehdottomasti valita ravintolisä, joka on peräisin jäkälästä, joka on kaiken lisäksi myös kestävä lähde. 

Miksi tarvitsemme D-vitamiinia? 

D-vitamiini on välttämätön vitamiini ja sillä on useita tärkeitä rooleja kehossamme. Se on välttämätöntä, jotta pysymme esimerkiksi terveinä ja hyväkuntoisina. D-vitamiini auttaa elimistöä imemään kalsiumia ja siten rakentamaan ja ylläpitämään vahvaa luurankoa – mikä on erityisen tärkeää vanhemmille ihmisille ja naisille vaihdevuosien jälkeen. Olemalla fyysisesti aktiivinen ja syömällä kalsiumpitoista ruokavaliota yhdessä D-vitamiinilisän kanssa voidaan kuitenkin vähentää osteoporoosin ja luunmurtumien riskiä.

D-vitamiini on tärkeää myös energiatasoillemme ja mielialallemme. Vuoden pimeänä aikana monet tuntevat väsymystä ja masennusta – jota on tapana kutsua syys- tai kaamosmasennukseksi. Siksi monet haluavat matkustaa talvella rantalomalle tankkaamaan uutta energiaa ja täyttämään D-vitamiinivarastoja. Tutkimukset ovat osoittaneet, että D-vitamiinin puutteen ja masennuksen välillä on yhteys ja että se on huomattavasti yleisempää maapallon pohjoisosassa sijaitsevissa maissa.

Vegaaninen D-vitamiini

Niiden meistä, jotka asumme pohjoisilla leveysasteilla, on erityisen tärkeää varmistaa D-vitamiinin saanti talvikuukausina. Tänä pimeänä ja kylmänä ajanjaksona auringonsäteet ovat aivan liian heikkoja stimuloimaan kehon luonnollista D-vitamiinin tuotantoa. D-vitamiinin puutteen välttämiseksi on tärkeää, että saamme riittävästi D-vitamiinia ruokavalion kautta – mikä on suurempi haaste niille, jotka ovat vegaaneja tai välttävät eläinperäisiä elintarvikkeita.

Jos ruokavalio on monipuolinen ja koostuu lihasta, kananmunista ja rasvaisesta kalasta, saadaan tietty määrä D-vitamiinia, mutta suurimmalle osalle Pohjoismaissa asuvista se ei riitä. Riittävän D-vitamiinin saannin varmistamiseksi Ruotsin elintarvikevirasto suosittelee tietyille ryhmille D-vitamiinilisää – erityisesti talvikuukausina. D-vitamiinia sisältävien ravintolisien käyttö on turvallinen ja tehokas tapa tyydyttää kehon tarve.

Aurinko – uskomaton D-vitamiinin lähde

Olitpa vegaani, kasvissyöjä tai kaikkiruokainen, aurinko on epäilemättä ehdottomasti paras D-vitamiinin lähde. Kun olemme ulkona ja auringonsäteet osuvat iholle, keho muodostaa D-vitamiinia täysin luonnollisesti. Kesäkuukausina aurinko muodostaa noin 90 % kaikesta saamastamme D-vitamiinista – kun taas talvikuukausina sen osuus on 0 %. Onneksi D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, minkä ansiosta voimme varastoida D-vitamiinia elimistöön ja siten kattaa tietyn tarpeen talvikuukausina. Mutta vaikka olemme viettäneet paljon aikaa auringossa kesällä, tämä varasto riittää yleensä vain muutamaksi kuukaudeksi. Talvella D-vitamiinin puute on suhteellisen yleistä meille, jotka asumme täällä pohjoisessa – siksi on erityisen tärkeää varmistaa D-vitamiinin saanti talvella.

D-vitamiini ruokavaliosta

Ruoassa D-vitamiinia löytyy pääasiassa eläinperäisistä elintarvikkeista, kuten lihasta, kananmunista ja rasvaisesta kalasta. Vitamiinia on myös joistakin kasviperäisissä elintarvikkeissa, kuten tietyissä sienissä, mutta yhtä suuren annoksen saamiseksi kuin D-vitamiinilisässä on, niitä olisi syötävä erittäin suuria määriä. Lisäksi vitamiinin tämän muodon (D2) biosaatavuus ei ole yhtä suuri kuin eläinperäisistä lähteistä peräisin olevan vitamiinin (D3) tai sen, jota tuotamme luonnollisesti auringonsäteistä. Siksi vegaanit kuuluvat niihin ryhmiin, joille suositellaan D-vitamiinia sisältäviä ravintolisiä – erityisesti talvella.

 • D-vitamiini auttaa luuston normaalin rakenteen ylläpitämisessä.
 • D-vitamiini edistää normaalia lihastoimintaa.
 • D-vitamiini edistää hampaiden normaalia kuntoa.
 • D-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.
 • D-vitamiini vaikuttaa solujen jakautumiseen.

HUOM! Monipuolisen ja tasapainoisen ruokavalion ja terveellisten elämäntapojen noudattaminen on tärkeää.

SKU: SKU25595
Manufacturer: XLNT Sports
EAN:

Sisältö

XLNT Sports Vegan Vitamin D

Ravintolisä.
Nettopaino: 100 kasviperäistä kapselia (100 annosta).
Annoskoko: 1 kapseli.

Annostus: 1 tabletti kerran päivässä ruokailun yhteydessä.

Ainesosat: D-vitamiini (kasviperäinen kolekalsiferoli jäkälästä), täyteaine (mikrokiteinen selluloosa), kasvikapseli (hydroksipropyylimetyyliselluloosa), paakkuuntumisenestoaineet (rasvahappojen kasviperäiset magnesiumsuolat).

HUOM! Ravintolisää ei tule käyttää korvaamaan monipuolista ruokavaliota. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Suositeltua päiväannosta ei saa ylittää.

Säilytys: Säilytetään huoneenlämmössä alkuperäispakkauksessa.

Sisältö 1 kapselia kohti:
D3-vitamiini
50 ?g 1000 %*
 
* merkintätarkoitukseen EU:n määrittämä päivittäinen saantisuositus prosentteina.
Lue lisää

Reviews

Kommentteja ei ole vielä luettavissa..
Ohjeet julkaistuihin arvosteluihin
Ilmainen lasku
30 päivää
Ilmainen toimitus
alkaen 20 €
Trustpilot
4,5 / 5
Nopea toimitus
2 - 5 arkipäivää
Palautusoikeus
30 päivää

Instagram

Katso lisää
3 kpl Vegaaninen D-vitamiini
XLNT Sports
3 kpl Vegaaninen D-vitamiini
Koko: 100 Kapselia x 3
3 kpl Vegaaninen D-vitamiini
44.90
Ilmainen toimitus
alkaen 20 €
Nopea toimitus
2 - 5 arkipäivää
Palautusoikeus
30 päivää
Uusi asiakas?