Ilmainen toimitus alkaen 20 €
2 - 5 arkipäivää
Trustpilot 4,5 / 5
Nopea toimitus 
Koti / Blogi /

Pystypunnerrus – Tekniikka ja vinkit

Pystypunnerrus on monipuolinen ja tehokas olkapääliike, jota voi vaihdella monin eri tavoin. Siihen kuuluu olkapää punnerrus käsipainoilla, laitteessa, tangolla tai istuen. Tämä harjoitus muistuttaa overhead press, mutta koska liike tehdään käsipainoilla, se vaatii enemmän vakautta ja syvempää liikerataa. Pystypunnerrus on erinomainen harjoitus lihasmassan rakentamiseen ja olkapäiden voiman lisäämiseen sekä keskivartalon ja tasapainon stabilointiin.

Pystypunnerrus tekniikka

Olkapää punnerruksen oikean tekniikan hallitsemiseksi on tärkeää ottaa huomioon useita asioita: vakaa seisoma-asento, neutraali selkäasento koko liikkeen ajan ja hallittu käsipainojen tai tangon punnerrus pään yli. Alla annamme vinkkejä turvalliseen olkapää punnerruksen suorittamiseen vammojen välttämiseksi:
  • Seisoma-asento: Seiso jalat hartioiden leveydellä ja pidä käsipainoja olkapäiden korkeudella tai aseta tanko hartioille yliotepidolla.
  • Neutraali selkä: Pidä selkä suorana ja neutraalissa asennossa koko liikkeen ajan välttääksesi ylikuormitusta.
  • Hallittu punnerrus: Punnerra käsipainot tai tanko suoraan ylös pään yläpuolelle ojentamalla käsivarret. Vältä painojen tai tangon liikkumista liian eteen tai taakse olkapäiden yli. Voit myös käyttää rannetukia saadaksesi enemmän vakautta ranteisiin liikkeen aikana.
  • Pidä olkapäät alhaalla: Vältä olkapäiden nostamista kohti korvia liikkeen aikana. Yritä sen sijaan pitää olkapäät alhaalla ja stabiloi lapaluita.
  • Tasainen ja hallittu tahti: Suorita liike tasaisella ja hallitulla tahdilla välttääksesi painojen tai tangon heilumista. Keskity tuntemaan ja työskentelemään olkapään lihaksilla koko liikkeen ajan.

Lihasryhmät, joita harjoitat pystypunnerrus

Pystypunnerrus on monipuolinen voimaharjoittelu, joka aktivoi useita suuria lihasryhmiä samanaikaisesti. Tärkeimmät olkapää punnerruksessa aktivoituvat lihakset ovat pääasiassa hartialihakset – erityisesti olkapäiden etu-, keski- ja takaosa. Hartialihasten lisäksi aktivoituvat myös niskan, yläselän ja hartioiden ojentavia pitkin kulkevat trapezius lihakset. Olkapää punnerrus vaatii myös vakauttamista keskivartalon ja selän lihaksilta, jotta voit säilyttää vahvan ja pystyasennon liikkeen aikana. Sen laajan vaikutuksen ansiosta eri lihasryhmiin olkapää punnerrus on erinomainen harjoitus olkapäiden ja koko ylävartalon lihasten vahvistamiseen ja rakentamiseen.

Haluatko löytää lisää inspiraatiota ruokavalioon ja harjoitteluun? Tutustu joihinkin alla olevista artikkeleistamme:

Lat pulldown – Tekniikka ja vinkit

Kyykky – Tekniikka ja vinkit

Lankku – Tekniikka ja vinkit

Ilmainen toimitus
alkaen 20 €
Nopea toimitus
2 - 5 arkipäivää
Palautusoikeus
30 päivää
Uusi asiakas?