Ilmainen toimitus t.o.m. 31/8
2 - 5 arkipäivää
Trustpilot 4,5 / 5
Nopea toimitus 
Koti / Blogi /

Mitä inositoli on?

Inositoli on tullut yhä suositummaksi viime vuosina. Inositoli, jota kutsutaan myös B8-vitamiiniksi, on ravintoaine, joka on tärkeässä roolissa kehon toiminnoissa ja on osoittautunut hyödylliseksi muun muassa suorituskyvyn ja energian lisäämisessä.

Mitä inositoli on?

Inositoli on luonnollinen yhdiste, joka katsotaan kuuluvan B-vitamiiniperheeseen. Siitä huolimatta se ei teknisesti ottaen ole välttämätön vitamiini, koska se on poistettu virallisesta B-vitamiinien listasta. Inositoli toimii yhteistyössä muun muassa B6-vitamiinin, tauriinin ja koliinin kanssa kehon rasvan hajottamisessa, mikä tekee siitä hyödyllisen painonpudotuksessa. Inositoli on myös osallisena monissa tärkeissä biokemiallisissa prosesseissa kehossa, kuten signaalinvälityksessä aivoissa (serotoniinijärjestelmässä), verensokeritason säätelyssä ja solujen jakautumisessa.

Keho voi tietyssä määrin tuottaa inositolia itse, mutta ravintoaine löytyy myös luonnollisesti elintarvikkeista, kuten sitrushedelmistä, täysjyvätuotteista, pähkinöistä, vihreistä vihanneksista ja pavuista. Koska sitä ei pidetä välttämättömänä ravintoaineena, sille ei ole myöskään suositeltua päivittäistä saantia.

Mihin inositoli on hyvä?

Inositoli on yhdiste, joka on osallisena monissa biokemiallisissa prosesseissa kehossa ja joka on osoittautunut vaikuttavaksi ja omaavan monia terveyshyötyjä. Inositoli on viime vuosina myös tullut yhä yleisemmäksi aineeksi PWO-tuotteissa (pre-workout) ja sitä voidaan käyttää rasvanpolttotreenien yhteydessä. Suuremmilla inositoliannoksilla on osoitettu, että keho sitoo nestettä lihaksiin, mikä saa lihakset näyttämään täyteläisemmiltä ja hyvin määritellyiltä. Erityisesti yhdessä muiden aminohappojen, kuten sitrulliinin, tauriinin ja l-arginiinin kanssa, syntyy niin sanottu lihaspumppi.

Inositolin käyttö

Inositolia käytetään pääasiassa lisäravinteena energian, suorituskyvyn ja rasvanpolton lisäämiseksi. Inositolia on saatavilla eri muodoissa, kuten jauheena ja kapseleina, mikä tekee sen sisällyttämisestä päivittäiseen ruokavalioon helppona.

Inositolin sivuvaikutukset

Inositolia sisältävillä lisäravinteilla ei ole tunnettuja sivuvaikutuksia ja ne ovat turvallisia käyttää, mutta kuten muidenkin lisäravinteiden kohdalla, on suositeltavaa noudattaa suositeltua annostusta.

Haluatko löytää lisää inspiraatiota ruokavalioon ja harjoitteluun? Tutustu joihinkin alla olevista artikkeleistamme:

Askelkyykky – Tekniikka ja vinkit

Bulgarian Split Squat – Tekniikka ja vinkit

Lat pulldown – Tekniikka ja vinkit

Ilmainen toimitus
t.o.m. 31/8
Nopea toimitus
2 - 5 arkipäivää
Palautusoikeus
30 päivää
Uusi asiakas?